Zdieľajte článok: 


IMG_8824

Fennállásának 95. évfordulóját ünnepli a bősi futball a 2018-ban. A jubileumi évforduló alkalmából a múlt vasárnapi hazai mérkőzés félidejében tartott ünnepségen köszöntötték a közel száz éves klubot és azokat a személyeket, akik a legtöbbet segítettek annak működése érdekében. Az ünnepségre kilátogató drukkerek részére friss ételekkel és italokkal kedveskedett a rendezőség.

 

A kissé szeszélyes őszi időjárásban a 12. forduló párharca várt a Duna-parti bősiekre, akik ezúttal a III. liga újoncát, Garamkálnát látták vendégül. A Parkerdei Stadion futballpályáján kétgólos hazai győzelem született - mindkét találat Tóth László nevéhez fűződik. Nem is alakulhatott volna szebben az eredmény a jubileumi ünnepség alkalmából. A találkozóra nagyjából 500-an voltak kíváncsiak.

 

A mérkőzés félidejében Fenes Iván polgármester, Mészáros Árpád alpolgármester és Kovács Zsolt, a bősi klub sportmenedzsere gratuláltak a vendégeknek, és jutalmazták őket emlékplakettel, valamint a klub 95. évfordulója alkalmából készült brosúrával. A városvezetés és önkormányzat, valamint a klubvezetés köszöntötte id. Gróf Árpádot, aki évtizedeken keresztül segítette a klub munkáját, továbbá Heizer Ferencet, Bodó Pált, Mészáros Alfrédot, Csicsai Lászlót, az utánpótlás-nevelés egyik kiemelkedő segítőjét, Csörgő Árpádot, Kozmér Flóriánt, de járt a gratuláció a bősiek egyik leghűségesebb drukkerének, Bindics Imrének is, aki nemcsak a hazai, de az idegenbeli találkozókra is elkíséri a csapatot hosszú évek óta, és nem maradhatott ki a sorból Varga István, Patasi Árpád, Bodó István, Kántor Ferenc, Szerencsés László, Mészáros Árpád, Liszkay Tibor, Szaban Tibor, Horváth József, Magyar Gábor és Ágh István sem. A bősi klub kiváló kapcsolatot ápol a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó Szövetséggel, így a szövetség elnöke, Benovič Árpád is emlékplakettel került megjutalmazásra. Mint azt tudjuk, az utóbbi években a bősiek szorosan együttműködnek a DAC vezetésével is, akik nevében Németh Krisztián vehette át a kitüntetést. Akik sajnos már csak az égi focipályáról követhetik figyelemmel a történéseket, azokról sem feledkeztek meg, őket in memoriam köszöntöttek, s leszármazottaik vehették át a nekik járó díjat. Együtt emlékeztek meg Fekete Alfrédról, Bodó Józsefről, Meszlényi Tiborról és Kovács Gyuláról is.

 

- Mindannyiunk számára ez nagy megtiszteltetés, és természetesen köszönjük az elismerést, nagyon jól esik ez nekünk, hogy ily módon gondolnak ránk. Mit is kívánhatnék mást, mint újabb sikeres 95 évet a klubnak és a bősi labdarúgásnak. - köszönte meg a kitüntetettek nevében id. Gróf Árpád.

 

Képek és szöveg: Bazsó Tímea

Priložené fotografie