Zdieľajte článok: 


IMG_6827

Január 27-én, vasárnap a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-bajnokság U19-es csapatai vették birtokba a Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokot, ahol a szövetség elnökének serlegéért a XVII. ifjúsági teremtorna zajlott. A tornán a tavalyi győztes Jávorka-legénység diadalmaskodott.


A tornára a VI. ligás U19-es bajnokság első öt csapata volt jogosult. Az olykor pattanásig feszülő körmérkőzéseken 1x20 perces csaták zajlottak. Ahogy az várható volt - akárcsak a bajnokságban - itt is az éllovas nyárasdiak és a második pozsonyeperjesiek vívták a legnagyobb csatát. A lefújást követően azonban a pozsonyeperjesiek futhattak be a pályára ünnepelni, akik minden mérkőzésüket megnyerték a nap folyamán. Az esemény végén különdíjjal jutalmazták a mezőnyből kiemelkedő játékosokat is. A legjobb kapusnak járó elismerés a győztes csapat hálóőrét, Karika Nikolast illette, a legjobb góllövő a nagyszarvai Bartal Tibor lett, a legjobb játékos pedig a nyárasdi Rajkovics József volt.


 


A torna végén a Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-szövetség képviseletében Benovič Árpád elnök, valamint az Ifjúsági Bizottság képviseletében Gaál Tamás és Győri Zsolt adták át. A bizottság tagjai a torna után egyébként eligazítást tartottak az egyes játékosoknak, hiszen a járási U19-es válogatott a február 3-án sorra kerülő Nyugat-szlovákiai Futballszövetség elnökének serlegéért zajló megmérettetésen is részt vesznek.


 


Eredmények:


Pozsonyeperjes-Nagyudvarnok 3:1


Alistál-Nagyszarva 2:3


Nyárasd-Nagyudvarnok 6:1


Pozsonyeperjes-Alistál 4:2


Nyárasd-Nagyszarva 4:3


Alistál-Nagyudvarnok 1:2


Pozsonyeperjes-Nagyszarva 5:4


Nyárasd-Alistál 2:0


Nagyszarva-Nagyudvarnok 3:2


Nyárasd-Pozsonyeperjes 1:3


 


Végső sorrend:


1.Pozsonyeperjes       4         0         0         15:8    12


2.Nyárasd                 3         0         1         13:7    9


3.Nagyszarva            2         0         2         13:13  6


4.Nagyudvarnok        1         0         3         6:13    3


5.Alistál                    0         0         4         5:10    0


 


A győztes csapat névsora:Karika Nicolas, Gajdošík Dávid, Szabad Patrik, Zátori Marian, Bugár Dominik, Izsóf Adrián, Zöld Arnold, Katona Zoltán, Jakus András, Vereknyei Jozef, Horváth Alexander, Szabad Bálint.Edző: Jávorka Attila.