Zdieľajte článok: 


edmar-attila


Érdekes és egyben tanulságos eseményről számoltak be szerkesztőségünknek egy hétvégi járási mérkőzésen megtörtént esetről. E jelenet bizonyítja, hogy vannak még olyan emberek, akik becsületesen állnak hozzá a sporthoz és az ellenfélhez egyaránt a járási futballban is. 

Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-bajnokság, 7. forduló: Felsőpatony-Izsap, s persze búcsúi hangulat. A hazai csapat vezetést szerez a 19. percben, ám a 70. percben a vendégek kiegyenlítenek, így pontosztozkodással ér véget a mérkőzés. Nyilván, búcsúkor minden hazai csapat örülne a három pontnak, ám még mindig jobb az egy pont, mint a nulla. A mérkőzésen azonban olyan fair-play jelenetnek is szemtanúi lehettek a nézők, amelyet nagyon kevésszer vagy szinte egyáltalán nem láthatunk járási futballpályákon.

Az Izsap elleni meccs első félidejében, még 1-0-s állásnál Nagy Károly játékvezető befújt egy 11-est nekünk, hazaiaknak. Játékosunk, Edmár Attila oldalról adta be a labdát, s a főbíró kezezést látott, ezért ítélt büntetőt a javunkra. A vendégek reklamáltak, Edmár pedig visszavonatta a bíróval a 11-est, mert szerinte nem volt kéz. Emiatt az Izsapiak jöttek szabadrúgással, s ahogy az eredmény is mutatja, lehet segített volna nekünk az a büntető. Edmár Attila nagyon szívére vette ezt, de szerintem nincs miért szégyenkeznie. Pályafutásom során még nem láttam a járásban senkit sem, aki így cselekedett volna. Az eredménytől, s a tabellán elfoglat pozíciónktól függetlenül jár a taps neki. Sokan példát vehetnének róla. – nyilatkozta portálunknak Fekete Attila, a Felsőpatonyi Sportegyesület sportelnöke.

A felsőpatonyiak egyelőre sereghajtóként állnak az AG Sport liga tabelláján. Mérlegük egy győzelem, egy döntetlen és öt vereség.

by bété